(recept
si oblíbilo 30 návštěvníků)
Křehké citrónové pracny
Potřebné ingredience
260 g hladké mouky, 170 g moučkového cukru, 170 g másla, jemně strouhaná kůra z 0,5 citrónu a šťáva z 1 citrónu
Postup přípravy
Ze všech přísad uhněteme těsto, zabalíme do fólie a necháme
minimálně hodinu vychladit. Já nechávám chladit většinou přes noc.
Z odleželého těsta pak uždibujeme kousky a natlačíme je do formiček
na pracny, které jsme vytřeli sádlem. (Teflonové formičky
jsem vytřela jen poprvé a šlo to z nich dobře vyklepnout).
Pečte při 170° C asi 10 až 15 minut.
Po vyklopení obalte pracinky v moučkovém cukru.
Více fotek na mém blogu:
http://annyduchy.blogspot.cz/2013/12/krehke-citronove-pracny.html
minimálně hodinu vychladit. Já nechávám chladit většinou přes noc.
Z odleželého těsta pak uždibujeme kousky a natlačíme je do formiček
na pracny, které jsme vytřeli sádlem. (Teflonové formičky
jsem vytřela jen poprvé a šlo to z nich dobře vyklepnout).
Pečte při 170° C asi 10 až 15 minut.
Po vyklopení obalte pracinky v moučkovém cukru.
Více fotek na mém blogu:
http://annyduchy.blogspot.cz/2013/12/krehke-citronove-pracny.html
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé